30 juli 2008

Min nyklippt-pose!


Har precis varit hos frisören och klippt av 1,5 dm svinto, otroligt skönt! Sist jag var hos frisören måste har varit - 95 när jag mamma och Olof var Hos Gösta och klippte oss. Sen har man haft turen att jobba med Dorion och Cissi dom senaste åren som alltid fixar och donar med håret, grymma är dom!

Kvällsdopp!


Jag behövde bara repa halvdag igår, vilket var otroligt skönt, så jag mötte upp Fredrik och så drog vi omkring i värmen på stan. När vi sen kom hem lagomt klibbiga bestämde vi oss för att leta upp ett kalkbrott ute på Ekerö för ett svalkande dopp. Vi hittade aldrig kalkbrottet men istället hittade vi husbygropen. Nästan inga människor, klart turkost djupt vatten och solnedgång, det var helt fantastiskt. Så där simmade vi omkring och njöt till solen gick ner...

29 juli 2008

Nyfiken Gul.


Ett ställe att rekommendera! Vid Skanstull nere vid vattnet ligger det? En trädgårdsrestaurang där man beställer vad man vill grilla men sen grillar man det själv och väljer sen en massa smaskiga tillbehör. Jätte mysigt är det, speciellt när man inte har en egen trädgård att ha grillfest i. Annars kan jag tycka att det är lite väl dyrt med tanke på att man sköter grillningen själv. Men jag gillar stället. Så efter en dags sångrep slog vi oss ner här och ja, somnade nästan, men trevligt hade vi innan vi bröt upp och åkte hem och rasade i säng. Nu är det sångdags igen!

27 juli 2008

Jag hjälpte Rickard att stuka foten..


.. men alla verkar glada ändå. Så är det med showmänniskor, alltid leende på läpparna. Ännu en repdag till ändå, känns i kroppen även denna kväll.

26 juli 2008

Sommarkvällar är underbara...


... speciellt när man kan sitta på balkongen och äta god mat och dricka rött vin i kvällssol och ljumma vindar, med sin älskling. Livet känns fantastisk en kväll som denna!

Ledig dag!


Hade längtat efter att åka till en klippa någonstans vid havet, bara vi och inga andra människor. Men sen vaknade vi och klockan hade hunnit bli tolv så det fick bli Kaananbadet, nära och bra, men proppat med folk...

25 juli 2008

Utslagen..


Jag har fastnat i en stol på balkongen och tar mig inte upp. Nej, det är inte för att jag suttit här hela dagen och njutit av solen utan för att jag repat dans inomhus hela dagen. Nu får jag tillbaka för att jag varit så slö och inte rört mig sen medeltiden, som Fredrik så fint uttryckte det. Min kropp orkade knappt bära mig hem från tunnelbanan, ja så illa är det, jag överdriver inte denna gången. Visst skulle jag gärna sitta hos Tyskungen med Fredrik och Anna och äta god mat, men min kropp orkar inte. Så Fredrik kom hem därifrån och laga lite mat åt mig och baxa upp mig härifrån!

24 juli 2008

Kristina.


Mitt mellannamn. Folk som kommer ihåg namnsdagar har koll. Ylva och mamma har grattat och denna fina present fick jag av min älskling. Namnsdagspresent, det är inte dåligt, vilken kille man har! Jag brukar ha tur ibland och slå upp kalendern och råkar känna någon med det namnet, så stor koll har jag.

Destination Gotland.



Igår lämnade vi denna otroligt vackra ö. Jätte sköna dagar har vi haft och visst hade vi gärna stannat mycket längre, men tyvärr är det dags att börja jobba. Inte bara tråkigt såklart, känns jätte kul och spännande med nytt jobb men semester är ju ändå semester. Har varit jätte kul att träffa gänget därnere och titta på föreställningarna.


Bilden ovan är tagen när vi lämnade Gotland förra året efter att ha spelat Trollkarlen från OZ i två veckor, men det såg ut precis så här nu när vi lämnade ön också. Men denna gång ville man inte riktigt kliva på båten och åka hem, förra gången var man ganska lättad över att få åka. Visst hade vi det bra då också, men tvestjärtar, regn och 29 pers i publiken ( alla på vänster sida ) plus en hel del annat jobbigt drog ner den vistelsen. Tur att man har härliga vänner/ kollegor.


23 juli 2008

Fin kväll i Visby.


Med lite alvedon fick vi upp Guldlock på benen och tog oss in till stan och en middagsdate. Göte-Börge och hans Svea Rikke med barn hade just anlänt till ön. Väldigt trevlig date på en mysig italiensk restaurang blev det. Sen en promenad genom Visby i solnedgång. Otroligt vackert. Tack för en fin kväll! Sen kom vi hem till grillfest på gården, grillade några marshmallows, tappade en nygrillad kladdig på kebas dyra skinnväska, umgicks, lekte och somnade.

22 juli 2008

Stackars liten...


Det annars så sprudlande lilla charmtrollet ligger i feber. Andra dagen idag. Han vill inte ens bada, då förstår man att han är dålig. Som tur är äter han fortfarande glass. Titta på Cars går också bra, säkert tionde gången nu. Lider med honom, man känner sig ju så ynklig när man har feber.

20 juli 2008

Jippiiii, det blev teater trots regn!


Under detta paraply sitter två lyckliga killar, en överlycklig för att det spelas även fast det regnar och en överlycklig för att teatern är så bra, Nilo och Mr regissör. Riktigt bra var den idag!

Vad gör det att det regnar när man har Pippi att se fram emot?


Nilo tror bestämt att det inte kommer regna klockan tre när det ska vara Pippiteater. Han har ju alltid varit ett stort fan av Pippi och även av Anna-Lill så denna kombination är väldigt poppis. Var är Anna-Lill? Var är Pippi? Vanliga frågor just nu, men vanligast är nog - Varför??

Vi hade iallafall tur med vädret.... igår.


Väldigt tidigt igår tog vi båten till Gotland och begav oss direkt till Kneiipbyn. Jätte härlig dag med sol. Sen skulle vi åka för att checka in på vandrarhemmet jag bokat som låg 5mil bort. Under dagen hade Tessan nämnt att vi kunde bo i en liten stuga där dom bodde, alldeles vid Kneiipbyn. Men vi hade ju redan betalat för boendet så vi åkte ut dit. När vi kommer ut dit till sommargården var det fullbokat och vi fanns inte med på listan! Okej. Men det löser sig ganska lätt efter att Tessan fixar så att vi får bo bredvid dom, billigare dessutom. Vi får tillbaka våra pengar av en skamsen sommargårdsägare och sätter oss i bilen och åker 5 mil tillbaka. Idag regnar det...

Grått väder men färgglada vänner!


Lié är hemma från slovenien, eller är det slovakien? Äh, what ever, jag lär mig aldrig! Kul var det iallafall att träffa henne, vi hade en riktig tjejkväll i måndags. Vi sprang in på Sex and the city i sista sekund. Den var underbar, skriver mer om den nånannan gång. Men pratkvarnar på bio verkar förfölja mig. Denna gång hamnade jag bredvid en irländare som översatte för sin flickvän. Högt. Men det tyckte hon med, så hon sa till. Tack, sa jag. Sen tog vi ett glas vin på Golden, som kändes som 10 glas. Dagen efter blev det en liten Mallis reuniun när vi mötte upp Henke på Rival. För 6 år sedan delade vi tre tillsammans med Sanne på 16 kvadrat i Santa Ponsa på Mallorca. Ja, tiden går fort, som man brukar säga..

18 juli 2008

Middag på fotbollsplanen.


Jag och Nilo tog med oss pannkakor och satte oss på fotbollsplanen nedanför vårat hus. Sen Spelade vi match. Nu har Fredrik, som har namnsdag idag, grattis, kommit hem från Luleå, och nu proppar vi bilen full för att åka till gotland 4 månader, nej jag menar dagar. Imorgon blir det tidigt..

17 juli 2008

Såhär jobbigt hade jag det igår.


Fredrik är i Luleå och jag har några dagar utan något planerat, gud så skönt det är, minns inte att det var så här det kändes. Alla små projekt som överröst mig senaste månaderna är slut och framöver är det bara Golden som gäller. Skönt ska det bli att slippa allt flängande och att kunna gå och handla utan att behöva ha i åtanke att något är onödigt för att vi ändå ska åka, åh vad jag ska fylla kylskåpet. Men samtidigt känns det lite trist, jag menar, jag gillar ändå det här med att göra småjobb av olika slag och att åka från stad till stad har ju sin charm. Men man kan inte ha kakan och äta den, som en vis man sa.

Mamma Mia!

Jag och Fredrik slog till med att gå på premiären i Vällingby. Tyvärr hade mamman Mia tagit med sig sin dotter, som inte förstod engelska, och satt sig bakom oss. Så hela första halvan av filmen kommer jag knappt i håg för att denna mamma överröstade med sin svenska översättning. Som tur var lät hon bli i sångnumren. Sen var den en tjej som sa till, då blev det tyst och jag kunde njuta av filmen, tack för det!

Jag älskar typiska musikalnummer och sånna var det nästan hela filmen, om man räknar bort dom nummer där Pierce Brosnan sjöng. Han var inte bra. Meryl Streep däremot var fantastisk tycker jag. Visst blr det lite väl musikal ibland men jag köper det, får jag se denna igen kommer jag antagligen vara såld!


Denna på DVD blir det första jag skriver in i min önskelista det här året. När jag ändå är igång önskar jag mig Hairspray också som jag missade på bio..

Jag och Frida..


... tog en fika på söder härom kvällen. Mysigt var det, pratade om ALLT men mest om INGET. Frida åt vaniljsås med hallonpaj för att gå upp i vikt och jag tänkte ta en sallad för att gå ner i vikt, men vikt känns otroligt ytligt just nu, jag tog en macka istället med massor av ost. Hon är stark Frida, väldigt stark.

14 juli 2008

Dags att ge igen..


Nu har jag satt på mig dessa skor som gjorde mig så illa i början av maj. Skavsåren från helvetet. Jag tänker inte vika mig, visst jag erkänner att dom legat i lådan sen dess och tanken på att dom säkert hade gått väldigt bra på min nyfunna hobby, tradera sticker jag inte under stolen med. Men jag vill ha dom, men helst utan att få skavsår. Så nu ska jag trampa och trampa tills skorna ber mig om nåd, - snälla låt mig forma mig efter dina fötter! Skam den som ger sig.

13 juli 2008

I galet sällskap.


En hel kväll på grönan hade vi igår, och vilken kväll! Femkamp, som jag tyvärr inte vann, men Fredrik verkar vara omöjlig att slå på det där. Jätte fint väder och varmt var det. Sommarkrysset var det också och Takida var där och spelade så tomas var ju så plats och han är ju inte den som bangar för en öl. Så när grönan stängde hängde vi med Ångegänget som firade att dom sålt guld, på Oxid, där tjejerna hade kjolar kortare än håret på mina ben och en Dj som spelade house på högsta volym, även fast dansgolvet inte ens existerade. En riktigt bra kväll var det iallafall!

Vackra Ås..,


... lämnade jag i veckan och begav mig till hufvudstaden. Tar alltid emot att lämna Ås men underbart att komma hem till vår fina nya lägenhet och bäst av allt att träffa Fredrik. Sköna lediga dagar har vi nu tillsammans!

10 juli 2008

Lilla bilden i tidningen idag!



Öl på uteservering hör sommaren till!


Igårkväll försökte vi oss på en öl på Gamla Teaterns nya uteservering Trädgården, mysigt ställe, men faricken va kallt det var! Sommarkvällar ska ju vara varma. Blev inte särskilt långvarigt.

Cykeltur i skidhjälm.


Jag och mamma tog cykeln till Önsjön för att bada. Olof sprang. 7km långt är det. Olof sprang fortare än vi cyklade. Men jag tyckte att jag cyklade så fort att jag behövde hjälm och den som fanns var en skidhjälm, så bikini och skidhjälm blev det. Men inget dopp, vattnet var för kallt eller så är det jag som börjar bli gammal och badkrukig.

09 juli 2008

Jag älskar att få rosor. Jag älskar dig!!



Som ur en film..


Åhuset i Ytterån var proppat med folk, en medelålder på 60år. Dom flesta hade nog inte kommit för att höra på mig utan på visgruppen FJK som spelade senare, men nu fick dom mig på köpet. Hoppas dom var nöjda. En härlig sommarkväll med kaffe och getmesestutar i pause och fin musik till solnedgång. Nu är det semester!

Glass i stora lass!


Syskonskaran samlad för en glass och härlig sol i Badhusparken... Sommardagar är underbara, mina syskon likaså!

08 juli 2008

Bäversafari i Ås.


Det är ju här det händer. Flickan som mötte en bäver som gick till anfall, medan pappan filmade. Jag och mamma cyklade ner till en lite damm som bävrarna byggt. Jag stod redo för att filma, men nej, mamma klarade sig utan att bli anfallen, så det blev ingen film till aftonbladet denna gång. Dom enda som gick till anfall var myggen. Tre stycken fick vi se iallafall, bävrar alltså, hårt jobbande fram och tillbaka med grenar till boet.

07 juli 2008

Sukinmamma, Sukin och Sukinbarn.


Under veckan i Sundsvall hade jag turen att hinna träffa dessa tre glada jäntor. Första gången jag träffade glada goa Signe,det lilla charmtrollet. Min plånbok var försvunnen men Lillemor var snäll och bjöd mig på fika. Jag har varit en aning förvirrad sista veckorna. Efter denna mysiga fikastund, kom jag på att nycklarna till Nacksta var med Sara ute på Alnö...

Dop i spöregn och hagel.


Vid storsjöns strand började vi. Men när jag tog första tonen öppnade sig himlen. Så dyblöta trängde vi in oss i ett vardagsrum och fortsatte. Här ser ni en kantor på golvet..

Sen ikväll var det dags för "Musik i sommarkväll" i Ås kyrka. Det har varit så otroligt hektiskt senaste tiden så att välja ut och repa 13 låtar till det här har hamnat lite efter så visst var jag pirrig i magen när klockringningen startade. Det gick helt ok. Duktig pianist som räddade mig ett antal gånger, en del textmissar och inte världens bästa mellansnack. Men efter kommentarer efteråt så känner jag mig hel nöjd. Imorgon blir det rejäl sovmorgon och ledig hela dagen. Ett jobb tisdag och sen är det äntligen semester!!!

Vilken dag det har varit, jag är trött nu....



Grattis stora trötta lillebror!


23år blir han idag min älskade lillebror. Jordgubbstårta och kaffe på sängen blev det. Tur att han har en huslig flickvän, för storasyster är väldigt morgontrött. När jag kom upp var tårtan redo att bäras in till vacker morgonsång! Olof ditt 23 år blir nog något utöver det vanliga, tror du inte?

Workshop avklarad.

( bilden är från förra året, har tydligen inte tagit några bilder i år..)
Igår hade vi avslutningsshow på gatufesten med våra tre minimusikaler. Spöregnade gjorde det och stora problem med ljudet hade vi. Men annars var det kanon! Skit duktiga var dom, härligt att se dom växa under bara en vecka. Jag är otroligt lättad att det är över och att vi rodde det iland även i år. Samtidigt känns det tomt, gick så fort. Underbara barn. Tack Emma, Magnus, Sara, Emilia och Robin för den här veckan, vilket jobb vi gjort! Direkt när vi var färdiga var jag tvungen att sätta mig i bilen för att hinna till Ås och repa på kvällen. Då ville bilen inte starta. Typiskt när man har bråttom! Men med lite hjälp rullade vi igång den...

06 juli 2008

Joppe är död..


Lillasyster har haft kanin i 7år, Joppe, fin är han, eller jag menar hon. Efter ett år eller nått räknade Ylva ut att det var en hona.
Jag kom till Ås igårkväll och eftersom mamma, pappa och Ylva är på Irland så gick lillebror ut för att ta in Joppe i nattburen. Han kom in ganska uppriven och berättade att Joppe hade som sår på bakdelen och att det kröp larver. Så vi försökte tvätta honom eller rättare sagt Olof gjorde det mesta, jag och A-K stod mest och ojjade oss. Få tag på en veterinär en lördagkväll var ju inte helt lätt. Så vi lät honom vara i uteburen och gick och la oss. När jag kom ut i morse låg han i sin bur, död. Lilla Joppe. Jätte sorgligt. Olof jobbade idag men lovade att lyfta upp Joppe och lägga honom i en låda när han kom hem. Jag vandrade rastlös omkring i huset och kollade titt som tätt ut genom olika fönster för att se om han vaknat. Men det hade han inte. Jag trodde aldrig att jag skulle klara det, men jag tog mod till mig och bestämde mig för att ta honom själv. Grät gjorde jag och pratade med honom, la honom i hans kista. Vila i frid Joppe.

04 juli 2008

MusikalWorkshop!


Nu är den nästan avklarad, fort som tusan gick det och i ett rasande tempo. Barn är ju helt otroliga, lär sig otroligt snabbt och när dom dessutom är sjukt charmiga är det ju ett sant nöje att få jobba såhär. Men än är vi inte iland, imorgon är det finalen när våra tre minimusikaler ska visas på en enorm scen på gatufesten imorgon. Så imorgon blir det genrep, påklädning av 60 barn och sen ner med alla till stan, fixa med tekniken, snälla låt det funka! Sen att jag ska presentera allt ifrån scenen, det får bli totalimproviserat, jag får väl dra nån Stand up, jag menar jag har ju den där komiska tajmingen dom pratar om... eller inte. Märklig humor var det någon som sa...

02 juli 2008

Härliga sommardag!


Efter fem timmars sjungande med alla 60 barn inomhus, kom jag ut i det fantastiska vädret. En sväng ner på stan där det är gatufests yra. Sen åkte vi ut till vackra Alnö och njöt av sol och teater på hembygdsgården, Jonte och Linnea var jätte fina och duktiga som Emil och Ida, föreställningens behållning. Härligt med utomhusteater! Sen åkte vi med Linnea, Carl och Carina till deras fantastiska hus, deras fina paradis och lekte oss trötta. Vilken härlig dag, la la la la la...

01 juli 2008

Jag är lycklig!


Mina två favoritkillar har tagit sig hela vägen till Sundsvall, med en pause i Furuvik. Så ikväll känns inte Nacksta lägenheten så ensam och tom som igår när jag satt här och åt pasta och tonfisk och fick inte ens igång TVn till att hålla mig sällskap. Skönt att ha dom nära.

Här hamnade jag.


Jag tog en sväng ner på stan och här är det världens röj, invigning av gatufesten imorgon men redan idag musik. Så jag som var svinhungrig slog mig ner med en loka och en hamburgare. Vilken musik man bjuds på, inte bara ett utan två coverband från Jämtland. Har dom inga egna i Sundsvall? Fast jag kan förstå om det är svårt att hitta band i samma klass som dessa. Patriks Combo där Patrik själv spelar dragspel och bjuder på sig själv som ingen annan och Ständut blakk där killen på fiol är helt otrolig. Framför mig sitter två stora fans med pannband med Ständut blakk. Snart kommer Fredrik och Nilo, Jippiiii!