31 december 2013

Mitt 2013.


Ett år som jag alltid kommer minnas. Med ett ärr som för alltid kommer finnas kvar nånstans hos mig. Men jag vill inte säga att det ärret bara är kopplat till något negativt. Detta år har jag varit ledsen på ett sätt jag aldrig varit i hela mitt liv, sårad på ett sätt jag aldrig förr fått känna på. Visst för det ärret med sig nån form av sorglig känsla och kanske alltid kommer göra. Men samtidigt kommer det att påminna mig om hur stark jag i grunden är, en styrka som jag utan det ärret kanske aldrig hade förstått att jag hade.
Dom människor som är viktiga för mig framträdde klarare, tog sin självklara plats och höll mig uppe och fick mig på fötter igen. Alla ni kommer alltid stå mig nära och jag kommer alltid vara er tacksam.

Trots detta som låter som ett mörker har det varit ett fantastiskt år!
Jag spelade Snövit på turné runt om i Sverige med ett fantastiskt gäng, samtidigt som jag köpte en egen lägenhet och flyttade ut ur huset jag några månader tidigare flyttat in i. Jag ramlade in på en audition, tackvare min bästa vän, till musikalen SPÖK. Jag fick en roll! Och därmed ett jobb jag alltid drömt om. Den kicken som det gav mig i livet just då går inte riktigt att beskriva!
Jag var mammaledig en stor del av våren och hela sommaren. Jag och Trollet reste runt och njöt av sommar-Sverige, vänner och familj. Gjorde lite små-gigg här och där med fina människor. Trollet följde hängde med på det mesta. Det var en fantastiskt fin sommar!
Sen började drömjobbet på Cirkus. Jag har älskat varje sekund och är så glad att vi ska fortsätta spela senare i vår!

Det har trots allt varit ett fint år. Ett händelserikt år. På något sätt kan jag gilla det bitterljuva, se det fina i det.

Men det bästa med hela året har varit Trollet. Mitt hjärtas Troll. Hon som hela tiden funnits där och gett kärlek och en obeskrivlig glädje. Hon som har gett mig perspektiv. Hon som fått alla bekymmer och problem att kännas oviktiga. Min älskade dotter, hon som gör mig hel. Går inte att sätta ord på den kärleken.
Tack 2013 för allt du gett! Nu ser vi fram emot 2014.
Gott nytt år på er alla!

3 kommentarer:

Marianne sa...

2014 kommer att bli ett gott år Marit! Och vad som än händer så finns det två personer som känner samma för dig som du känner för Frida.
Nyårskram från Mammarianne

Kattis sa...

Fina Marit - 2014 kommer bli fantastiskt!

Sus sa...

Tack för att Du är vår vän! Och Frida, som är världens underbaraste illa tjej =)

Vi ses snart!